Actueel

Ben jij al op de hoogte van de laatste regionale IT-trends en ontwikkelingen gericht op jouw business? Laat je inspireren en vergroot jouw kennis met onderstaande achtergrondartikelen.

Het IT PerformanceHouse stimuleert IT-trends en ontwikkelingen bij bedrijven en organisaties. Het stimuleren doen wij op verschillende manieren dat is samen te vatten in: Podium voor verbinding, Ondersteuning door kennis en Randvoorwaarden om te presteren. Lees meer over onze visie.

IT TrendAlert: Single-boards lijm voor AI & Robotic

Een computer op 1 printplaat, een single board computer oftewel een SBC,. Als je daar over nadenkt dan kom je al snel tot de conclusie dat dat niet al te bijzonder is. Een telefoon is vaak een SBC, een tablet, en veel andere computers ook. Voorheen was reparatie nog een optie, nu wordt het moederboard vervangen, ja de hele computer dus. Hier en daar zie je nog wat aangeplakte zaken zoals een opslagmedium of zo, dan kun je die nog uitbreiden. Maar vaak is het goedkoper om gewoon een nieuwe apparaat te kopen. Wie denkt er nu nog over na om z'n telefoon te upgraden, tegen de tijd dat je dat zou willen bestaat het model waarschijnlijk al niet meer. Die telefoons, tablets en dergelijke zijn vaak relatief dure SBC's, maar er zijn ook goedkope SBC's! Daar doel ik in dit artikel op.  De onderkant van de computermarkt, de low cost, small formfactor, low energy SBC's.

Minister van Onderwijs geïnformeerd over scholingsconcepten

Hessel Joustra, initiatiefnemer van IT PerformanceHouse, heeft de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven afgelopen maandag geïnformeerd over de innovatieve aanpak waarmee de organisatie het beroepsonderwijs ondersteunt om hun studenten beter aan te laten sluiten op de arbeidsmarkt. Deze samenwerking blijkt succesvol om het dringende tekort aan goed opgeleide vakmensen in de IT tegen te gaan.  

IT TrendAlert: De Brain Machine interface

In de afgelopen decennia hebben we veel zien veranderen in de user-interfaces die we gebruiken. Zeg maar in de manier waarop we een computer of andere apparaten bedienen. Aan de interface kunnen we al wel aardig inschatten uit welk tijdperk een apparaat komt.

IT TrendAlert: waar knutselen toe leidt

Het is een trend, sleutelen aan jezelf. Oogleden liften, vet wegzuigen of een botoxprikje voor een betere vulling, het mag en het is zelfs bespreekbaar bij de kapper. Het zijn slechts cosmetische ingrepen om de tekenen des tijds te verbloemen maar wat tien jaar geleden nog in de taboesfeer zat is langzaamaan heel algemeen geworden.

IT TrendAlert: nieuwe privacywetgeving

Per 25 mei 2018 hebben we te maken met nieuwe (Europese) privacywetgeving. Het goed om vooraf te begrijpen welke risico's en kansen dit brengt.

Zwolse proef maakt ict'ers van statushouders

De krapte op de arbeidsmarkt en de zoektocht van statushouders naar een baan komen samen in een pilot, een proef die is opgezet door twee Zwolse bedrijven. De Stichting IT PerformanceHouse, een bedrijf dat IT-trends en ontwikkelingen wil stimuleren bij andere bedrijven, heeft samen met IT-bedrijf en detacheerder Isential de pilot opgezet. Ook Hettie Heijsen, regiocoördinator Zwolle bij Divosa (de vereniging van leidinggevenden in het sociaal domein), is betrokken bij het project. 

Cibap start tweetalige opleiding Creative Business Developer

Cibap richt zich op de toekomst met de nieuwe tweetalige opleiding Creative Business Developer (niveau 4/5) Cibap vakschool voor verbeelding in Zwolle start komend schooljaar met de nieuwe opleiding Creative Business Developer (CBD). Vormgeving, commercie en ICT komen samen in een tweetalig traject. Voorbereidend op het werkveld van morgen, via plaats onafhankelijk leren en werken, leidend tot een niveau 5 diploma in vijf jaar. Cibap werkt voor CBD samen met LOI Hogeschool. 

Schrijf je alsnog in bij IT PerformanceHouse!

Op woensdag 10 mei stond het team van IT PerformanceHouse op het drukbezochte Job Festival in Groningen. Deze beurs brengt studenten en alumni van alle IT- en Multimedia-opleidingen in contact met professionele organisaties in de branche. Het was een drukbezocht evenement. 

IT TrendAlert: De Blockchain aardverschuiving

Een nieuwe technologie gaat een gevecht aan op leven en dood met ondermeer de financiële wereld.   

UWV persbericht

Persbericht UWV:  Microsoft en UWV helpen gat op ICT-arbeidsmarkt te dichten met Continuous Learning event.    

ICT Factsheet Arbeidsmarkt

  Op 10 maart 2017 is bij het Continuous Learning Event met Microsoft de nieuwste factsheet over ICT en Arbeidsmarkt uitgekomen.

IT TrendAlert: Krapteberoepen

De overheid biedt momenteel interessante ondersteuning bij het opleiden of omscholen van mensen naar ICT.  

Luminis levert bijdrage aan diverse Java traineeships

Luminis levert bijdrage aan diverse Java traineeships voor werkzoekenden en young professionals

Vraag naar trainees stijgt met 46%

Hoogopgeleide starters oriënteren zich via vacaturesites, bekenden, school en social media op een vervolgstap

Structurele samenwerking e-commerce Regio Zwolle

Van Regio Zwolle dé e-commerce regio maken, dat is het doel van een nieuwe structurelesamenwerking.

Verhuizing

Op 1 januari 2016 is het IT PerformanceHouse (ITPH) Facility Center Zwolle verhuisd naar haar nieuwe locatie aan de Grote Voort 291 te Zwolle. 

ICT ValuePacks

IT PerformanceHouse krijgt uitvoering ValuePacks toegewezen.

IT Trendradar

IT trends die jou raken

Activiteiten